...за следващите четири години

За последно пиша за политика, обещавам. Вчера бях сърдит какво ни се готви в следващите месеци, днес вече ми се плаче. И емигрира, естествено, но бягството, казват, не е решение.

Става въпрос за правителството, естествено, по-конкретно:

- бъдещият ни външен министър празнува 9.9.1944, вижте обосновката (!?). Няма лошо да си комунист, но, както гласи френската поговорка, ако си комунист след 30, всъщност си глупак. Забравих да изтъкна специалните си чувства от "експерти" с 0 години трудов стаж. Препратка: Симеон Сакскобургготски, Серьожа Станишев.

- бъдещият ни министър на "инвестиционното проектиране" (!?!?) Калин Тихолов е известен с някои от най-скандалните проекти по Черноморието, включително "Дюнигейт". Докато в нормално общество този човек би проектирал единствено вътрешността на килията си, ние го правим министър.

принадлежността на Меглена Кунева към статуквото бе окончателно разкрита, след като нейната "дясна ръка" Зинаида Златанова се оказва дясна ръка и в новото правитеслтво. Иначе опитът на госпожата в правосъдната система е почти нулев, но все пак сме свикнали с всякакви експерименти, нищо ново.

- циркът в здравеопазването тепърва предстои, четейки програмата на новата ни здравна министърка. При положение, че има износ на лекарства от България, тя решава да сваля цените на медикаменти. Тук дори не говорим колко неадекватно е акушеро-гинеколог да заема административен пост, камо ли  аморален службогонец и фурнаджийска лопата като Таня Андреева. Може би аз съм старомоден и живеем в поколението на палачинките. Може моралът да е отживелица.

- интересно става и в спорта, където ще бъде лансирана професор по синтаксис. Явно трябва да оборя министър-председателя, не чак всички са специалисти в областта.

- културният ни министър, освен безпардонен бояджия е и лобист. Тъжно, надявам се не защитава и културата както брани природни паркове.

- за капак, закъсалото ни образование, барабар със закъсалото му министерство, е поверено на малцинствена партия. Добрата новина е, че децата ни не само ще гледат, но и ще ни превеждат новините на турски!

- ще си пушим на обществени места, явно това е проблемът на икономиката ни. Собствеността на Цветан Василев / Делян Пеевски няма и не може да има нищо общо.

Така става, когато оскотелият ни до неузнаваемост народ позволи 18% продадени гласове да създават 30% парламентарно мнозинство.

ПС. Или, както казва сестра ми, Кога "О, неразумни юруде,/ поради що се срамиш да се наречеш българин" стана "Кажи ми, кажи, бедний народе,/ кой те в таз рабска люлка люлее?"