...как духът на колелото удари bTV

Предистория:



Уважаем екип,

Бих желал да изразя разочарованието си от гостуването ми в предаването Ви през вчерашния ден.

На първо място, подборът на гостите бе, меко казано, неадекватен. Все още се опитвам да разбера присъствието на водач на крайнодясна група в студиото  - и защо той би бил компетентен по проблема? Надявам се да ми помогнете с намирането на този отговор. Моля имайте предвид, г-н Боян Расате, по собствените му думи, също не знаеше защо е поканен.

От друга страна, отношението на водещите ме изненада неприятно. От предварителния разговор, както и от писмото, станало повод за моето гостуване, очаквах сериозен диалог по един социален проблем - за причините и, в идеалния случай, коментар какво бихме могли да направим, за да се промени статуквото. Вместо това получих подсмихвания, подмятания по отношение на парадоксалността на историята и отношението на полицията. Съжалявам, не намирам забавното в това да се шири престъпност пред законодателния орган на страната, под носа на всички тези камери, за които вие и аз сме плащали да ни пазят.
В средата на разговора се оказа, че водещите не знаят защо съм там (освен защото имам „подобна история“). Накрая дори разговорът бе рязко прекъсна,т след като започна да става критичен спрямо полицейските органи.

Грешката в сайта Ви, свързана с името ми, е не само непрофесионална, но и проява на лош вкус.

Всичко това създава впечатление на несериозност, което, добавено към репутацията на bTV на пристрастност, поставя под съмнение позицията й на водеща българска медия.

С уважение,
Димитър Шалварджиев.